Результатом співпраці стане професійна підготовка вчителів, вихователів та психологів у найближчі роки, які будуть підтримувати українських дітей та молодь в їх інтеграції та подальшому навчанні в Польщі, – наголошується у випуску MEiN.

Співпраця включатиме, серед іншого, підготовка звіту на постійній основі із зазначенням доступних місць для навчання в польській системі освіти для українських дітей з використанням, серед іншого, Освітньої інформаційної системи.

Він також включатиме тренінги для вчителів у сфері психічного здоров’я, викладання польської мови, інклюзивну освіту та додаткові заняття або підтримку телефонної лінії для біженців з України, яку керує міністерство.

Текст меморандуму підписали міністр освіти і науки Пшемислав Чарнек, а ЮНІСЕФ - Рашид Мустафа.

На думку Міносвіти, підписання меморандуму про взаєморозуміння з ЮНІСЕФ створить правову основу для налагодження прямої співпраці. Представники міністерства та ЮНІСЕФ – міжнародної організації з досвідом оперативних дій у кризових ситуаціях, спільно працюючи для біженців з України, навчаться методам досягнення цілей, а отже, зможуть розширити сферу співпраці в майбутньому.

«Співпраця призведе до професійної підготовки вчителів, вихователів та психологів у найближчі роки, які завдяки наданій інформації та навчанню зможуть підтримати українських дітей та молодь в їх інтеграції та подальшому навчанні в Польщі» - Наголошується у випуску MEiN.

Було оголошено, що співпраця включатиме, зокрема, підготовка звіту на постійній основі із зазначенням доступних місць для навчання в польській системі освіти для українських дітей з використанням, серед іншого, Освітніх інформаційних систем, організація системної інформації про наявність українських вчителів, які можуть бути працевлаштовані в польських школах, організація літніх канікул для українських дітей з урахуванням виховної діяльності.

Співпраця також включатиме тренінги для вчителів у сфері: психічного здоров’я, викладання польської мови, інклюзивної освіти та додаткових занять, або підтримки лінії довіри для біженців з України, яку веде міністерство. ЮНІСЕФ координуватиме підготовку інформації для гарячої лінії, організує набір додаткового персоналу гарячої лінії, забезпечить глобальне покриття та доступність гарячої лінії.

Дитячий фонд Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) заснував Генеральну Асамблею ООН у 1946 році, щоб допомогти дітям і матерям у країнах, спустошених Другою світовою війною. У своїй діяльності керується положеннями Конвенції про права дитини.