800 біженців, які після початку війни прибули з України до Гожува, отримали гроші на 2 тис. злотих.

Подарунковий ваучер PLN, який можна викупити в Biedronka. Bony фінансувався благодійним фондом з Тайваню.

Завдяки добрій співпраці з місцевою владою Познані та співпраці з радником Познані Малгожатою Возняк нам вдалося отримати підтримку для біженців, які перебувають у нашому місті з 24 лютого, - сказала в суботу віце-президент Малгожата Домагала. Того дня до Гожува приїхали волонтери тайванського благодійного фонду Цзу Чі.

Підтримка надається у вигляді ваучерів, які сьогодні отримують біженці. Вони зможуть придбати продукти в одній із торгових мереж. Це не лише підтримка біженців, адже вони залишають гроші в нашому місті, коли роблять покупки. Крім того, гроші, які вони витратили б на продукти, вони можуть витратити на інші предмети, підтримуючи наш гожувський бізнес, - додала віце-президент.

Акція з вручення подарункових ваучерів охопила аж 800 біженців. Кожен з них отримав ваучер на 2 тис. злотих. Таким чином, загальна сума допомоги становить 1,6 мільйона злотих.

Я познайомилася з організацією Цзу Чі вдома, у Познані. Я є радником у цьому місті і керую центром переселення для біженців, - сказала Малгожата Возняк, радник міста Познань. – До нас з подарунками прийшов представник тайванської організації. Спочатку це були харчові подарунки, потім матеріальні подарунки, спальні мішки, які були дуже корисними. А потім виявилося, що організація допоможе викупити купони в комерційній мережі кожній людині, незалежно від віку, - додала вона.

Ми розповсюджуємо картки по всій Польщі майже щодня, у трьох основних локаціях – у Любліні, Познані та Варшаві, і наша загальна допомога вже склала 70 мільйонів злотих, – сказав Лукаш Барановський, волонтер організації TZU CHI, один із координаторів діяльності в Гожуві.

Цзу Чі — міжнародна неурядова організація, одна з найбільших у світі. Його заснувала тайванська буддійська черниця, і на початку він складався з тридцяти домогосподарок, які відкладали гроші з власного домашнього бюджету для нужденних. Сьогодні вона налічує 10 мільйонів членів, які проживають у 47 країнах світу, а допомога у сфері благодійності, медицини, освіти та гуманістичної культури обчислюється сотнями мільйонів доларів щорічно.