Польський порядок, одна з найбільших змін до податкового законодавства за багато років, був змінений (так званий польський порядок 2.0) у формі Закону від 9 червня 2022 року про внесення змін до Закону про податок на доходи фізичних осіб та деякі інші актів, який набирає чинності з 1 липня 2022 р. Які найважливіші зміни у ПДФО з липня?

Найголовніші зміни в ПДФО з 1 липня 2022 року

Урядовий законопроект про внесення змін до закону про податок на доходи фізичних осіб та деяких інших актів було подано до Сейму 22 квітня 2022 року, 27 квітня 2022 року відбулося його 1-ше читання на сесії Сейму, а 11 та 12 травня 2022 року 2 і 3 читання. Законопроект був поданий на розгляд президента та маршала сенату, і сенат вніс поправки. 13 червня 2022 року Президент підписав Закон від 9 червня 2022 року про внесення змін до Закону про податок з доходів фізичних осіб та деяких інших законів. Поправка опублікована у Віснику законів 2022 р., п.п 1265.

На думку його авторів, найважливіші зміни до цього нормативно-правового акту включають три рішення:

1) по-перше, зниження ставки податку, що застосовується в першому діапазоні податкової шкали, з 17% до 12%,

2) по-друге, для підприємців, які не сплачують податок згідно зі шкалою оподаткування, можливість вирахування частини сплачених внесків на медичне страхування, пов’язаних із провадженою господарською діяльністю, оподатковуваних єдиним податком 19%, одноразової суми від облікованих доходів та податкова картка - підприємці, які сплачують податок за шкалою оподаткування, сплачуватимуть менший податок завдяки зниженій ставці податку,

3) по-третє, скасування податкових пільг для середнього класу.

Згідно з обґрунтуванням проекту, запроваджуються як нові рішення, так і ті, які несхвально сприйняли платники податків (як частина змін до початкової польської угоди), мають бути скасовані. Завдяки поверненню до перевірених рішень уся система має бути кращою та, у довгостроковій перспективі, підтримувати послідовний економічний розвиток.

Інші важливі зміни:

зміна правил застосування неоподатковуваної суми (тобто 1/12 пільгової суми),

звільнення платника від обов'язку стягнення авансових внесків податку,

зміна розміру критерію доходу повнолітньої дитини, яка навчається, від якої залежить право батьків або законних опікунів на податкові пільги,

зміна довідки про доходи неповнолітньої дитини, яка додається до доходу батьків,

зміни в межах об'єктивних винятків,

організаційні зміни,

надання можливості визначеній групі платників податків перераховувати суми 1% податку, належного громадській організації, на підставі заяви за попередній податковий рік,

скасування механізму продовження справляння та сплати авансового внеску з податку на прибуток у 2022 році.

знижки на пам'ятники

Податкові зміни для платника податків – коли вони відбуваються та що включають

Для пересічного платника податку найважливішим у податкових змінах є те, як вони вплинуть на розмір його заробітку – наприклад, на заробітну плату платника податків, який працює за трудовими відносинами (трудовим договором), і з якого часу такі зміни відбудуться.

Закон про внесення змін до польського Порядку в новій редакції поширюється, в принципі, на доходи (доходи), отримані з початку року – тобто з 1 січня 2022 року. Проте законодавець вирішив, що рахувати все назад безглуздо (і водночас дуже технічно складно). Таким чином, встановлено, що заяви та висновки, що стосуються розрахунку авансового внеску з ПДФО, подані платникам податку до дня набрання чинності цим Законом, залишаються в силі. Водночас з 1 липня 2022 року з платників податку будуть застосовуватися нові правила нарахування авансового внеску, а розбіжності будуть врегульовуватися лише в річній податковій декларації.

Отже, можна зробити висновок, що на практиці платники податків відчують зміни розміру винагороди у двох моментах:

з 1 липня 2022 року (у заробітній платі, що виплачується у зв’язку зі зміною правил нарахування авансового внеску) та
при обліку податкового року.

Проте законодавець намагається мінімізувати можливі негативні наслідки змін, запроваджених протягом поточного податкового року. Для цього введено спеціальне положення – ст. 26 - де йдеться про так званий гіпотетичний податок. Відповідно до нього, якщо податок до сплати за поточний рік (2022), який випливає з податкової декларації, є вищим за гіпотетичний податок до сплати за цей рік, уповноважений керівник податкової служби повертає платнику податку суму різниці.

Проте необхідно ознайомитись із точними правилами можливості використання цієї преференції, оскільки законодавець прямо вказав, хто може нею скористатися, та вказав умови (наприклад, можливість використання особами, які отримують дохід від послуги). стосунки, трудові відносини, домашню роботу, кооперативні трудові відносини та від несільськогосподарської економічної діяльності, на суму від 68 412 злотих до 133 692 злотих).