Польщі вони зіткнулися з багатьма проблемами та викликами. Одним з них є використання стоматологічних послуг.

Стоматологічні послуги в Польщі якісні, але платити за них доводиться досить багато. Люди, які легально працюють у цій країні та оплачують обов’язкове медичне страхування, отримують деякі з цих пільг безкоштовно. Українці, які легально проживають в країні і вже мають номер PESEL, можуть розраховувати на ті ж пільги, що й поляки.

Безкоштовна стоматологічна допомога біженцям з України

Українці в Польщі можуть розраховувати на велику допомогу лікарів, зокрема стоматологів. На ЦІЙ СТОРІНЦІ ви побачите список клінік, які пропонують безкоштовну підтримку. Веб-сайт повністю доступний українською мовою, і сьогодні понад 300 офісів по всій Польщі пропонують безкоштовну підтримку.

Зверніть увагу, що обсяги безкоштовної допомоги, які надають доступні клініки, визначають ТІЛЬКИ їх власники. Як правило, безкоштовна допомога в основному призначена для невідкладної допомоги (наприклад, гострий зубний біль). Безкоштовне лікування зазвичай не стосується ортодонтичних або імплантологічних процедур. Організатори акції не несуть відповідальності за обсяг і форму наданих послуг.

Ціни в приватних клініках

ціна консультації стоматолога від 100 до 200 злотих (700-1400 грн);

ціна за опломбування від 200 злотих (від 1400 грн);

лікування кореневих каналів - від 350 злотих (2450 грн);

видалення зуба коштуватиме не менше 200 злотих, не враховуючи рентген, консультації, ліки тощо;

ціна на відбілювання зубів близько 500 злотих (3500 грн);

Окремо доведеться заплатити за анестезію та анестезію під час процедур.

Наведені вище ціни є орієнтовними і залежать від клініки, яку ви виберете.

Перед відвідуванням стоматолога в Польщі, як і в багатьох інших країнах, слід спочатку зателефонувати та записатися на прийом. У більшості клінік за день до візиту ви отримаєте текстове повідомлення з нагадуванням про реєстрацію.

Невідкладна стоматологічна допомога

Також слід пам’ятати, що бувають випадки, коли на лікаря можна чекати до місяця, адже черги охочих скористатися медичною страховкою досить великі.

Отже, якщо зубний біль виник раптово, можна звернутися до травмпункту (гострий зубний розтин). Щоб швидко знайти такий заклад у своєму місті, введіть у пошукову систему Google «швидка стоматологія» та виберіть найближчий.