Банківські рахунки необхідні для громадян України, які мешкають у Польщі, оскільки так вони, як переселенці, можуть отримувати допомогу. Про це йдеться на сайті inPoland.

Банк в Польщі screen YT
Банк в Польщі screen YT

Отже, Польський банк BNP Paribas для громадян України спеціально пропонує відкрити рахунок, зокрема для отримання допомоги. Більш того, дана процедура багато часу не забере, а також документів для відкриття рахунку теж багато не потрібно.

Так ось, такі рахунки просто необхідні українським переселенцям, які отримують допомогу на дітей, або ж які хочуть отримувати одноразову допомогу, розмір якої становить 300 злотих.

Щоб відкрити рахунок у банку Польщі, українцям знадобиться заповнити коротку заявку на сторінці даного банку, де вказати своє ім'я та прізвище, після чого надати номер телефону та поштову скриньку.

Після цього оператор банку зв'яжеться з людиною, яка подала заявку на її підтвердження. Зазначається, що жодних проблем у розумінні не буде, оскільки у цих банківських установах є консультанти, які розмовляють українською мовою.

Також важливо зазначити, що для українців банк спростив процедуру відкриття рахунку "Konto Otwarte na Ciebe". Тому надати для цього потрібно буде посвідчення особи, це, як правило, паспорт для виїзду за кордон або ж карта побуту, а також це може бути тимчасове посвідчення особи українця. Потім надати український податковий номер та польський номер телефону.