У «Подарунку серця» — так його ще називають — розмінна одиниця — усмішка та слово «дякую». З середи там можна буде не лише робити покупки, а й забирати обіди.

Пані Олена приїхала до Польщі з Харкова. Магазином "Dar Serca" користується вперше. "Мені в основному потрібна була хімія: пральний порошок, зубна паста, шампунь", - каже вона.

Таких, як пані Олена, багато. Щодня магазином «Подарунок серця» користується близько 30 родин. Незважаючи на занепокоєння організаторів, доставка проходить без проблем. Однак деякі продукти відсутні.

Потрібні мило, крупи, туалетний папір, гелі, шампуні, олія, кава, чай, – розповідає волонтерка Поліна.

Крім того, з вівторка гості з України можуть насолоджуватися безкоштовними вечерями. До 22 липня буде 26-разове харчування. Нові ідеї у власників магазину.

Одна з них – кафе. Кавоварка прийшла, тепер потрібні меблі, які дозволять створити атмосферу справжнього кафе.

Нам зараз потрібні столи і стільці, щоб прийняти українців на каву, щоб вони могли сісти і відпочити. У нас вже є дитячий куточок. Діти вже користуються цим куточком, - каже Малгожата Калдовська, засновниця магазину.

На цьому гарні новини не закінчуються. З середи по п’ятницю гості з України зможуть забрати в магазині «Dar Serca» ваучер на загальну суму вартістю сто злотих. Їх 750 на роздачу.