У середу в Канцелярії Прем’єр-міністра відбулася прес-конференція щодо запуску порталу pracawpolsce.gov.pl. У конференції взяли участь державний секретар канцелярії прем’єр-міністра з питань цифровізації Януш Цешинський та тимчасово повірений у справах України в Республіці Польща Олег Куц. Під час заходу було презентовано новий портал pracawpolsce.gov.pl, який орієнтований на громадян України, які шукають роботу.

Оцифрування Канцелярії Прем’єр-міністра нагадує у комюніке, що з 24 лютого польсько-український кордон перетнули «майже 4,5 мільйона осіб, з яких понад 1,2 мільйона вже отримали польський номер PESEL. Майже 630 000 осіб є людьми віком з 18-65 років, які, можливо, захочуть довше залишитися і працювати в Польщі. Наразі понад 270 000 громадян України знайшли роботу в нашій країні».

Зазначається, що "деякі українські громадяни, які перебувають у Польщі, стикаються з різного роду труднощами при працевлаштуванні, включно з мовним бар'єром або страхом шахрайства". «Щоб задовольнити ці очікування, як Канцелярія Прем’єр-міністра Cyfryzacja, серед іншого, у співпраці з Operator Chmury Krajowej (OChK), Міністерством сім’ї та соціальної політики (Ministry of Family and Social Policy), Palantir Technologies Poland, Antal Polska, Український дім у Варшаві, Diia Business Warsaw, HRlink, GoldenLine, Pracuj.pl GoWork ми запустили портал pracawpolsce.gov.pl", - додано.

«Ми хочемо, щоб усі люди, які шукають роботу під час перебування в Польщі, мали можливість знайти її за фахом відповідно до своєї кваліфікації. Цьому має служити запущений нами портал pracawpolsce.gov.pl. Він покликаний з’єднати українських громадян, які шукають роботу, з польськими роботодавцями, які пропонують цю роботу», – сказав під час конференції в середу Януш Цешинський. "Ми дуже хочемо, щоб якомога більше людей користувалися цим порталом. Він безкоштовний і доступний зараз", - додав він.

«Наразі сайт містить понад 160 тис. перевірених пропозицій роботи та щодня поповнюється новими. З його допомогою українським громадянам буде значно легше знайти роботу в Польщі», – зазначив він.