Причина: дуже високі ціни на транспорт. За 200 км маршруту перевізники вимагають 4 тисячі євро, - розповів PAP отець Мечислав Пузевич з Волонтерського центру в Любліні.

Посилки на складі призначені для людей зі сходу України, в тому числі з Харкова та Херсонщини.

«Це в основному продукти харчування з тривалим терміном зберігання, такі як крупи чи рис, гігієнічні та хімічні засоби. Близько 1800 сімей в Україні чекають на ці подарунки», - наголосив отець Пузевич в інтерв'ю PAP.

На його думку, проблема з транспортуванням в Україну виникає через "дуже високі ціни, які зараз встановлюють перевізники".

"Останніми тижнями неймовірно зросли ціни, і ми не можемо дозволити собі транспорт за такими високими цінами. Якщо, наприклад, транспортна компанія пропонує транспорт з Любліна до Луцька за чотири тисячі євро, то це абсурдна ціна. Раніше той самий маршрут 200 кілометрів коштував тисячу злотих», – прокоментував він.

"Спочатку у мене було 200 тонн цих подарунків, і мені вдалося знайти компанії, які хотіли їх вивезти в Україну. Але зараз ситуація ускладнюється. Я вважаю, що такий рівень цін абсолютно невиправданий, тому що це не має нічого спільного з фактичними витратами", - зазначив він.

Отець Пузевич підкреслив, що «якщо брати реальні витрати, то нинішня ситуація використовується перевізниками для підвищення цих цін» і додав, що в такій ситуації перебуває не лише Волонтерський центр з Любліна, а й інші партнерські організації допомоги.

«Сподіваюся, що наприкінці тижня в Україну поїде ще один транспорт. На мої звернення відгукнулася одна логістична компанія з Любліна. У мене також є спільники в Україні, сподіваюся, ми разом вирішимо цю проблему», - резюмував Пузевич.