Ми підготували 20 місць для дітей, переважно шкільного віку, – розповіла програмний клерк ПКК Йоанна Годзішевська.

Метою денної кімнати є розвиток дітей з України та їх інтеграція з польськими дітьми. «Зараз у нас десять польських дітей і стільки ж українських», — сказала Годзішевська у вівторок в інтерв’ю PAP.

На її думку, заклад міг би приймати більше дітей, якби не житлові обмеження Польського Червоного Хреста в Пулавах.

«Наша кімната вміщує максимум 20 дітей, хоча, мушу визнати, інтерес з боку батьків дуже великий. Ми бачимо, що це місце є підтримкою для мам, які приїхали і працюють у нашому місті», - сказала вона.

Заняття в загальній кімнаті безкоштовні і, як додала Годзішевська, формальних вимог, щоб можна було записати дитину, не було. "Нам було б важко вибрати дітей, які могли б до нас піти, а хто ні. Тому зарахували перших 20 дітей, про які повідомили батьки", - сказала вона. «Ми дуже вражені, що українські діти так добре опинилися в нашому місті. Вони добре володіють польською мовою, деякі з них вже навчалися в польських школах. Трохи говорять польською, трохи українською, ми розуміємо один одного. Діти вони дуже відкриті і теплі, і охоче грають", - підкреслила вона.

З понеділка по п’ятницю з 10.00 до 14.00 в офісі Польського Червоного Хреста на вулиці Wojska Polskiego, 13 працює Пулавська клубна кімната, зрештою, у закладі буде працювати вчитель польської мови, образотворчого мистецтва та уроки танців і руху. У планах також заняття з психологом та пізнавальні поїздки. Фінансуванням цієї акції в Пулавах є фонд PepsiCo. Ще один об’єкт такого типу в Люблінському воєводстві буде запущено в Хелмі.