Найчастіше завозили легкові автомобілі. Але автобуси, вантажівки та позашляховики для армії також потрапляли на Україну в значних кількостях.

Завдяки пільгам українці заощадили на покупці авто 26,1 млрд грн. Зареєструвавши їх у країні, їм не потрібно було сплачувати мито та сплачувати ПДВ при імпорті.

У квітні цією дорогою в Україну в'їхало 33,5 тис. осіб на легкових автомобілях, 98 тис. у травні, 105,3 тис. у червні.

Пільговий податковий період тривав з 5 квітня по 30 червня. Його метою було відродити економіку під час війни та дати людям із зон бойових дій можливість придбати собі дешеву хорошу машину в обмін на таку, яка була пошкоджена російським вторгненням.

На польсько-українському кордоні вже багато днів утворювалися величезні черги. Водії чекали на в'їзд до 5 днів у нелюдських умовах. Часто без води, сну та прання. Захищаючись від спеки, більшість водіїв шукали тінь під деревами. Лобове скло в транспортних засобах також накривали ковдрами та рушниками, щоб салон автомобіля не нагрівався. Деякі люди навіть не запускали двигун, а власними руками штовхали транспорт на кілька метрів вперед, – читаємо на порталі WP Finanse.