Такий спосіб оплати паркувального збору значно покращує паркування в центрі міста та значно економить час. Як оплатити парковку телефоном?

Як оплатити парковку телефоном? Правила

Платні паркувальні зони є майже в кожному польському місті. Теоретично це один із способів боротьби з браком паркувальних місць у більш людних місцях і зростанням кількості транспортних засобів у Польщі. Водії вже звикли до того, що за паркомісце в центрі міста потрібно платити, але все одно скаржаться на організацію, пов’язану переважно з великими чергами до паркоматів і можливістю оплати лише монетами.

Рішення – мобільні додатки для проведення платежів у зоні паркування. Користуватися ними зручно і безпечно, а оплачувати паркування можна не виходячи з автомобіля. Додатки дозволяють визначати конкретний час зупинки - правила користування додатком можна знайти на сайтах операторів. Користувач мобільного додатку повинен вибрати задану підзону - A, B або C - перед початком паркування з його використанням.

Для того, щоб у зоні паркування можна було повноцінно користуватися розрахунками за допомогою мобільного додатку, окрім встановлення їх на смартфон, автомобіль має бути спеціально позначений. Виходячи з припаркованого авто, залишайте за склом віньєтку або саморобну роздруківку з назвою програми. Це інформація для служб, які перевіряють автомобіль на парковці, де в спеціальній системі знайдуть підтвердження оплати за паркомісце.

Нижче наведено 4 найкращі мобільні програми для оплати паркування.

Додаток SkyCash для оплати паркування

SkyCash – найрозширеніший додаток для мобільних платежів у паркувальних зонах. Завдяки функції mobiParking мобільний розрахунок за паркування є швидким і безпечним, і, перш за все, не потрібно шукати паркомат і мати здачу.

SkyCash дозволяє платити трьома способами:

своєчасна парковка - якщо ми знаємо, що проведемо в даному місці, наприклад 20 хвилин;

паркування за певну суму - коли ми хочемо заплатити за паркування не більше встановленого нами порогу;

за допомогою функції СТАРТ-СТОП - дає можливість оплатити саме той час, який був проведений на паркувальному місці, водій сам вирішує, коли вмикати та вимикати тарифікацію.

Як оплатити паркування за допомогою програми moBILET?

Другий мобільний платіжний додаток у паркувальній зоні, на який також варто звернути увагу – це MOBiLET. Ця програма доступна в понад 100 містах Польщі та пропонує багато переваг. Крім оплати паркування в зоні паркування, moBiLET також полегшує користування громадським транспортом або поїздкою залізницею.

Великою перевагою програми moBiLET є те, що програма пропонує широкий вибір варіантів оплати. Окрім картки та гаманця, користувачі також можуть здійснювати розрахунки за допомогою системи BLIK.

moBiLET — це програма для оплати паркувальних зон, яку можна завантажити для Android та iOS.

mPay. Як оплатити парковку телефоном?

mPay – це безкоштовний додаток, який дозволяє не лише придбати квиток у зоні паркування, але й квитки на потяги та автобуси по всій Польщі.

Як працює AnyPark (раніше Pango)? Додаток для оплати паркування

AnyPark є одним із небагатьох мобільних додатків, доступних на польському ринку, які дозволяють дистанційно оплачувати паркування в міських паркувальних зонах. AnyPark конкурує в основному зі SkyCash, mPay і moBiLET, але поки що менш популярний за них.

Також супроводжувалася зміна назви Pango на AnyPark

Впровадження пакету - AnyPark +. Він має низку нових функцій, таких як пошук вільних паркувальних місць або вказівка ​​місця припаркованого автомобіля. Для клієнтів автопарку запроваджено опцію управління та контролю витрат на паркування, включаючи можливість завантаження рахунків.