Набула чинності постанова Кабінету Міністрів України № 678 «Про реалізацію експериментального проекту з оформлення громадянам України, які перебувають за межами України, паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон» набрав чинності, прийнято 10.06.2022.

Згідно з умовами проекту, відокремлені підрозділи держпідприємства будуть розташовані за межами України Документ, який підпорядковується Державній міграційній службі та є розпорядником Єдиного державного демографічного реєстру.

Коли я можу подати документи для реєстрації?

Наразі завершуються необхідні підготовчі роботи для запуску стаціонарної точки, яка запрацює у серпні цього року у Варшаві за адресою Aleje Jerozolimskie, 179 у ТЦ Blue City.

Центр працює з понеділка по суботу з 10:00 до 19:00. Він прийматиме до 500 осіб на добу, з автоматизацією процесів, використанням новітніх ІТ-систем і технологій, відеоспостереженням, раннім записом на електронну чергу та обслуговуванням без попереднього запису та безкоштовним Wi-Fi.

Наразі вже можна подати заяву-анкету для оформлення паспортних документів за допомогою чотирьох програмно-технічних мобільних комплексів (спеціально обладнаних мікроавтобусів) з пристроями криптографічного захисту інформації, які розташовані за адресою: вул. Jerozolimskie 179, торговий центр Blue City, Варшава. Наразі матеріали на паспортні документи можна подати лише за попереднім записом до електронної черги. Подача матеріалів методом черги неможлива.

Графік роботи: з понеділка по суботу включно з 10:00 до 19:00.

Які документи можна отримати через сайт?

Громадяни України, які зараз перебувають за кордоном, зможуть претендувати на:

- посвідчення особи;

- закордонний паспорт;

- обидва документи одночасно.

Перелік документів для оформлення ID-картки та закордонного паспорта стандартний і не відрізняється від тих, що містяться в «Паспортних сервісах», розташованих в Україні.

Дати оформлення та видачі документів:

Враховуючи специфіку міжнародної логістики під час воєнного стану в Україні, Паспорт Сервіс пропонує такі терміни доставки:

- до 45 робочих днів для нормального виробництва,

- термінове виготовлення до 20 робочих днів.

Вартість послуги приблизно аналогічна вартості оформлення документів іноземними дипломатичними представництвами, але термін реалізації значно коротший.

Ви зможете оплатити послугу прямо на місці. Оплату можна здійснити через сайт. Оплата готівкою неможлива. Для оплати необхідно мати смартфон і реквізити банківської картки.