З п’ятниці всі питання у сфері соціальної допомоги, освіти та праці вирішуватимуться в окремих пунктах мерії Кракова.

«Ми передаємо організацію цих питань окремим підрозділам офісу через зменшення кількості людей, які вже користуються послугами, які там надаються», - пояснила Ельжбета Койс-Журек, директор Департаменту соціальної політики та охорони здоров’я UMK.

16 березня на Tauron Arena Krakow запрацював пункт комплексного обслуговування біженців з України. Там було 30 робочих місць. За останніми даними муніципалітету, наразі лише понад 29 000 скористалися реєстраційною стійкою. осіб – стільки було надано номерів PESEL, подано майже 26 тис. заяви про отримання одноразової допомоги 300 злотих. Дописи також містили, серед іншого, Міський центр соціального захисту населення, міська служба зайнятості, установа соціального страхування.

З 1 липня наявні справи будуть здійснюватися в окремих муніципальних одиницях. Їх перелік і години роботи можна знайти на сайті Otwarty.krakow.pl.

За останніми даними міської адміністрації, з початку війни в Україні до Кракова прибуло близько 177,5 тисяч осіб. осіб, наразі в місті проживає близько 50 тис. осіб. біженців з України.