У зв’язку зі зменшенням потоку біженців з України, після консультацій з неурядовими організаціями, які надають допомогу українським громадянам, та малопольським воєводою, з 1 липня в районі залізничного вокзалу не працюватимуть пункти:

намет з їжею, одягом та відпочинком на пл. Ян Новак-Єзоранський

пункт догляду за матерями з дітьми по вул. Павія 5.

Допомога потребуючим біженцям і надалі надаватиметься на вокзалі в цілодобовому пункті пересилення на платформі 4, а також у цілодобовому пункті відпочинку, розташованому в старій будівлі вокзалу.

Люди, які приїжджають до Кракова, як і раніше зможуть користуватися двома пунктами харчування на вокзалі. Один працює на платформі 3 і відкритий щодня з з 8.00 до 20.00, а другий, який підтримує Карітас, знаходиться на платформі 2.

Також на вокзалі, на антресолях біля платформи 5, як і раніше буде працювати пункт, який допомагатиме тваринам. Це місце відкрито щодня з 8.00 до 20.00 Крім того, на станції цілодобово працює пункт координації волонтерів.

Люди, які досі користувалися місцями відпочинку як у наметі на площі Новака-Єзоранського, так і на вул. Pawia буде направлено до місця відпочинку в будівлі старого вокзалу або до одного з чотирьох пунктів тимчасового перебування, якими керує MOPS у Кракові, або до інших місць укриття, доступних на базі пункту переселення.

Біженці, які живуть у Кракові, які все ще потребуватимуть підтримки, також можуть скористатися системною допомогою, яку надають MOPS, Краківський центр допомоги та Інститут соціального страхування.

Також досі працює «Шафа добра» на Plaza. Нині там видають одяг, взуття та білизну, з четверга по суботу з 10.00 до 16.00

Також нагадаємо, що з 1 липня всі послуги, які досі надавалися для біженців на TAURON Arena Krakow, будуть передані до основних відділів мерії Кракова.