Проте воєводство вже готове до цього – наразі у школах Великопольщі діє близько 200 підготовчих відділень, на яких навчається понад 3000 учнів. новоприбулих студентів, а з вересня планується створити ще 300 відділень для майже 5 тисяч. гостей із-за східного кордону.

Найбільшим викликом минулого навчального року було забезпечення дошкільної освіти та виховання дітей та студентів з України.

Завдання, пов’язані з подоланням наслідків пандемії та дистанційним навчанням, були затьмарені викликами, пов’язаними з хвилею біженців із війни.

Школи у Великій Польщі готові прийняти нову хвилю дітей-біженців. На підготовчих відділеннях вже мають на них 8 тисяч. місць.

Підсумки навчального року, що минає, на прохання PortalDlaEdukacji.pl підвів куратор освіти у Великій Польщі Роберт Гавел. На його думку, найважливішими завданнями, які були виконані в цьому році, стали:

функціонування шкіл під час пандемії, в тому числі організація навчання

в гібридному і дистанційному режимі;

включення біженців з України до польської системи освіти.

Досвід пандемічного року потрібно використовувати

Іншими важливими завданнями були реалізація програм психолого-педагогічної підтримки дітей після пандемії, реалізація державних програм, організація обласних предметних олімпіад, а також поточні завдання, що випливають із компетенції інспектора освіти в області педагогічний нагляд або надання висновків щодо шкільних мереж тощо.