Архітектори, ІТ-спеціалісти, працівники обслуговування пасажирів, працівники магазинів та складів – в т.ч. такі пропозиції роботи були підготовлені для біженців з України під час Дня професійної активізації біженців війни, організованого у вівторок у Варшаві Мазовецьким воєводським управлінням.

ПКП шукає серед ін співробітників обслуговування клієнтів до т. зв infoDworców. Умовою працевлаштування є, зокрема, знання польської мови. Компанія пропонує трудовий договір і заробіток приблизно 16 злотих нетто на годину. «Також потрібні спеціалісти з управління нерухомістю, – каже Мартина Горецька. Тут ПКП уже пропонує вищі зарплати. Що? Це залежить від багатьох факторів, освіти, стажу тощо.

Компанія Critical Applications має пропозицію для спеціалістів у сфері бізнес-аналізу, програмістів та інших співробітників IT-індустрії, а також архітекторів. Компанія пропонує зручні умови роботи за контрактом. Люди, які живуть у Варшаві, можуть ділитися дистанційною та стаціонарною роботою, а працівники з-за меж столиці можуть працювати повністю віддалено. «Попит великий», - підкреслила Катажина Скодовська-Галас. Він зізнається, що після співбесіди претендентів на роботу просять надіслати резюме.

Широка пропозиція працевлаштування для біженців з України також включає торгову мережу Biedronka. Є робота для складських робітників, завідувачів складів, касирів і касирів тощо. Підприємства дають тимчасовий контракт на один рік. Середній заробіток досягає 4 тис. брутто.

«Ми вже працевлаштували майже 730 осіб зі статусом біженця від війни. Загалом у нас працюють 2,5 тисячі іноземців», - розповіла Моніка Пьонтек, координатор із працевлаштування іноземців.

«Я інженер, коли росіяни напали на Київ, я втік з Білої Церкви під Києвом», – пояснив старший чоловік, який прийшов шукати роботу під час професійної активації. Пан Віктор хоч і на пенсії, але має заробляти на життя в Польщі.

Речник Мазовецького воєводи Ева Філіпович повідомила, що наразі в усьому Мазовецькому воєводстві знайдено 55 тисяч робочих місць. біженців війни з України.

Вона наголосила, що в одному місці біженців чекають не лише представники роботодавців, а й воєводського управління, які допомагають легалізувати перебування біженців війни в Польщі, а також співробітники та волонтери громадських організацій, які надають допомогу українцям. важливо в день професійної активації.