Біженців доставлять безкоштовним транспортом до залів Ptak Warsaw Expo в Надажині. Переїзд запланований на 27-28 червня, але ще пізніше біженцям нададуть безкоштовний транспорт до інших місць.

Рішення пов’язане з отриманням воєводським управлінням інформації про сумніви щодо дозволу на розпорядження об’єктом Global Expo суб’єктом, який є стороною укладеного договору, а також у зв’язку з перевірками, проведеними у червні, щодо в. зокрема кількість осіб, що проживають.

Інформацію про плани переселення воєвода оприлюднив 10 червня – у зв’язку з попередньою інформацією від проведеної перевірки.

«Найголовніше – це безпека наших гостей, які перебувають у пунктах тимчасового проживання. Це наш пріоритет. Люди, які наразі перебували в залі Global Expo, будуть розміщені в приміщенні за аналогічним стандартом та з таким же рівнем обслуговування, як і раніше. — сказав Констант Радзивілл, воєвода мазовецький.

За словами воєводи, 10 червня у приміщенні тимчасового житла на вулиці Модлінській провели перевірку. Він охоплював правильність виконання положень, що містяться в контракті, зокрема щодо правильності, показаної GE Operator Sp. z o.o. кількість осіб, розміщених за адресою вул. Modlińska 6D у Варшаві. Аудит виявив, що компанія значно завищила кількість біженців, зазначену у звітах.

У звіті компанії зазначено 2224 особи. Проте за результатами перевірки було встановлено, що в залі перебувало 1018 осіб. Таким чином, у звіті, наданому компанією, кількість біженців була значно завищена. Різниця між зазначеною у звіті кількістю та фактичним станом, встановленим під час перевірки, склала 1206 (кількість біженців була завищена).

Компанія зобов’язана була достовірно звітувати про кількість людей, розміщених у Global Expo, та виправляти щоденні звіти, які надсилалися з 10 червня до Мазовецького воєводського управління у Варшаві, враховуючи дані про кількість людей, які перебувають у закладі, протягом 3 робочих днів з дня отримання акта перевірки. , встановленого під час перевірки, проведеної 10 червня.

За словами воєводи, попри ці рекомендації, оператор Global Expo продовжував надавати завищені дані.

24 червня відбулася ще одна перевірка, яка також виявила, що кількість людей відрізняється від зазначеної у протоколі. Під час перевірки за місцем проживання перебували 906 осіб, у звіті, поданому до МВС, зазначено 2328 осіб. Різниця між зазначеною в протоколі цифрою та фактичним станом, виявленим під час перевірки, була ще більшою і становила 1422.

Тепер біженці відправляться до залів Ptak Warsaw Expo в Надажині під Варшавою.

Як запевнив воєвода, вони отримають однакові умови проживання: проживання, харчування, медичну та психологічну допомогу. Також є ігрові кімнати для дітей. Надається корм для тварин. Ви також можете отримати допомогу в пошуку роботи, отримати номер PESEL, подати заявку на пільгу 500 плюс, отримати документи для поїздки в інші країни Європи. Зараз у залі понад 2 тис. осіб, а вакансій залишилося понад 8 тис.