У Ряшеві відбулася конференція на тему: "Охорона та відновлення української культури". Подія відбулася в рамках 12-ї редакції Європейського стадіону культури, а організували її Національний центр культури та місто Ряшів з ініціативи Ярослава Селіна, повідомляє polskieradio.

В обговоренні взяли участь президент міста Конрад Фійолек, виконуючий обов'язки генконсула України у Польщі Артем Валах, а також представники культурних, музейних, архівних інституцій та бібліотек двох країн.

Артем Валах наголосив, що Росія намагається знищити українську націю шляхом знищення культури України. Він також наголосив на важливості ініціатив та підтримки українських партнерів у сфері захисту та збереження культури та культурної спадщини України.

Учасники конференції заявили, що важливо не лише забезпечувати фізичний захист та збереження бібліотечних фондів, приміщень, архівів, а й організувати навчання працівників культурної сфери, які перебувають в Україні та тих, хто був змушений шукати притулок у Польщі. Конрад Фійолек наголосив, що у цьому Польща могла б стати прикладом для всього цивілізованого світу.