Як стало відомо, що батькам дітей, які проживають у Польщі, виплатять допомогу у розмірі 300 злотих на шкільні покупки. Зазначається, що цей посібник є одноразовим, йдеться на сайті in-poland.

Польські гроші screen YT
Польські гроші screen YT

Отже, прийом заявок на отримання цієї допомоги розпочнеться вже з 1 липня. Отримати його можуть як батьки, так і опікуни дітей, але тільки раз на рік. Важливо відзначити, що видається воно для покупки стартового шкільного набору дітям до 20 років, а якщо дитина має інвалідність, то до 24 років.

Ще важливо наголосити на тому, що право отримати цю допомогу мають не тільки українці, які виїхали в Польщу через російську агресію в Україні, а й іноземці, які отримують допомогу 500+ і ті, хто має карту побуту з доступом до ринку праці.

Не належить цей посібник дошкільникам і дітям, які проходять річну дошкільну підготовку.

З 1 липня можна буде подати заяву на отримання допомоги онлайн, а також через портал PUE ZUS, електронний банкінг та портал Еmp@tia на адресу empatia.mpips.gov.pl.

Зазначається, що встигнути подати заявку на отримання допомоги потрібно якомога раніше, починаючи з 1 липня, оскільки від цього залежить своєчасна виплата, а саме не пізніше 30 вересня.