Як стало відомо, що польська суднобудівна галузь хоче допомогти Україні у відновленні торгового флоту. Йдеться про це на інформаційному порталі pravda.

Торговий флот screen YT
Торговий флот screen YT

Отже, польська суднобудівна промисловість виступила з пропозицією щодо створення постійних польсько-українських робочих груп, у рамках яких буде обговорення будівництва кораблів для України, а також відновлення торговельного флоту та співпраця проєктних бюро обох країн.

За словами директора суднобудівного підприємства Коповського, польська сторона готова надати навчання студентам України на корабельному відділенні Гданської політехніки. Також і на навігаційному відділенні Морської академії, що у місті Гдиня.

Наголошується, що в першу чергу йдеться про те, щоб майбутній торговий флот України мав своїх капітанів, а також інженерів, які обслуговували дані судна. Так от, польська сторона повністю готова як провести аудит українських суднобудівних підприємств, так і допомогти відновити їх технічний потенціал, а також розпочати будівництво суден, співпрацюючи з бюро та фахівцями з Польщі.

Крім того, Коповський зазначив, що ця пропозиція комплексна і на багато років. Розпочати співпрацю можна було б з будівництва, наприклад, тягачів, а також барж, які перевозили Дніпром будівельні матеріали та металургійну продукцію.