Діючі правила видачі безкоштовних квитків біженцям з України діятимуть до 30 червня; з 1 липня ці поїздки здійснюватимуться за загальними правилами, включеними до регламенту PKP Intercity, – нагадав у п’ятницю національний перевізник.

Як зазначали у п’ятничній інформації PKP Intercity, з 1 по 30 червня громадяни України можуть безкоштовно подорожувати лише з та до міст, розташованих на нашому східному кордоні, а саме: Хелм, Дорогуськ, Люблін, Грубешув, Перемишль-Заґуж, Ярослав і Жешів.

«Чинний порядок оформлення безкоштовних квитків для біженців з України діятиме до четверга, 30 червня. З п’ятниці, 1 липня, ці поїздки здійснюватимуться за загальними правилами, встановленими положеннями PKP Intercity», – повідомили.

У PKP Intercity нагадали, що 26 лютого цього року PKP Intercity першим залізничним оператором запровадив безкоштовний проїзд для громадян України у 2-му класі поїздів економ категорій TLK та IC. "До останніх днів червня послугами PKP Intercity скористалися понад 2,3 мільйона громадян України", - йдеться у повідомленні.

В інформації наголошувалося, що, незважаючи на «велику відданість допомозі біженцям з України, PKP Intercity водночас виконувала свої початкові завдання, тобто щоденне перевезення тисяч поляків».

У ньому додали, що за перші п'ять місяців цього року послугами міжміського перевізника скористалися понад 20 мільйонів людей. «Минулої неділі, 19 червня, було перевезено найбільшу кількість пасажирів за понад 20-річну історію PKP Intercity», – повідомляється.

Перевізник нагадав, що є спеціальна гаряча лінія PKP Intercity українською. Гаряча лінія доступна 7 днів на тиждень від 8.00-18.00: +48 22 473 00 86 (вартість підключення згідно з тарифом оператора). Інформація також доступна на сайті PKP Intercity у двох мовних версіях – польській та українській.