У п'ятницю відбулася зустріч міністра фінансів та губернатора BRRE, під час якої було підписано угоду про надання кредиту на суму 450 млн євро для рефінансування допомоги біженцям з України, повідомили у Мінфіні.

За цей період було підписано кредитний договір на 450 млн євро. Він буде використаний для рефінансування видатків Фонду допомоги, створеного при BGK для фінансування допомоги громадянам України у зв’язку з війною, що триває, повідомляє Мінфін у п’ятничному комюніке.

«Польща цінує довгострокову плідну співпрацю з Банком розвитку Ради Європи в частині фінансової підтримки, яку Банк надає приватним і державним установам. Виразом цієї співпраці є кредит у розмірі 450 мільйонів євро, призначений для рефінансування видатків Фонду допомоги, створеного при BGK», – зазначила міністр фінансів Магдалена Жечковська.

У міністерстві нагадали, що Банк розвитку Ради Європи є фінансовою установою Ради Європи, до складу якої входять 42 країни. Польща приєдналася до BRRE у 1998 році і на даний момент є одним із найбільших позичальників Банку; належить до групи «цільових країн», тобто до групи з 22 країн, які можуть отримати вигоду від збільшення кредитної підтримки від BRRE.

«З самого початку Банк профінансував 78 проектів у нашій країні загальною вартістю понад 6 млрд євро. Банк надав кредити Державному казначейству, органам місцевого самоврядування та приватним структурам, особливо малим і середнім підприємствам», - йдеться в повідомленні.