Дізнайтеся про умови, яким ви повинні відповідати, щоб використовувати його.

Хто має право на фінансову допомогу від IRC?

Ця програма призначена для громадян, які приїхали до Польщі з України після 24 лютого 2022 року. Перетинати українсько-польський кордон необов’язково, можливий в’їзд з інших країн. Щоб скористатися довідкою, нам не потрібен номер PESEL чи рахунок у польському банку. Потрібна лише печатка перетину українсько-польського кордону після 24 лютого. Співробітники також можуть попросити українців ідентифікаційний код, але це не є обов’язковим.

Пріоритет у отриманні цієї допомоги надається:

- сім'ям з неповнолітніми дітьми,

- інвалідам,

- людям похилого віку старше 60 років.

Зазначимо, що ця програма реалізується замість допомоги ООН.

Таким чином, ви можете отримати допомогу або від Організації Об’єднаних Націй, або від IRC. Люди, які подали заявку на допомогу ООН, але ще не отримали її або не брали участі в програмі ООН, можуть звернутися до IRC і отримати фінансову підтримку. Однак у заявці ви повинні підтвердити, що ви не отримуєте допомоги від інших організацій, і підписати декларацію, що ви несете повну відповідальність за це.

Розмір фінансової допомоги від обох організацій однаковий. У разі IRC громадяни України, які мають право, отримають 710 злотих на місяць протягом трьох місяців для однієї особи та 610 злотих для кожного наступного члена сім’ї (максимум для чотирьох осіб у сім’ї).

Де я можу зареєструватися?

Форма доступна за адресою

https://enketo.redrose.io/XFYi9fkD.

Ви також можете зателефонувати або надіслати SMS на номер +48 667 647 239 з 9:00 до 17:00 через WHATSAPP, VIBER та TELEGRAM.

Після реєстрації протягом 2 тижнів ми отримаємо SMS з інформацією про місце та час, коли вам слід прийти для заповнення форми. На жаль, єдине відділення IRC знаходиться у Варшаві. На сайті волонтери допоможуть нам заповнити форму, а потім ми отримаємо SMS з кодом для зняття грошей або карткою, яка буде активована протягом 48 годин. З його допомогою ми зможемо оплачувати всюди, де приймають картки VISA.