Асоціація авторів ZAiKS надає фінансову підтримку людям, які займаються культурою, мистецтвом чи широко зрозумілою художньою діяльністю. Ми пояснюємо, як можна подати заявку на отримання гранту.

Кого саме можна підтримати?

Регламентом програми «ЗАіКС» для України передбачено, що вона відкрита для осіб, які:

- є громадянами України;

- мати номер PESEL;

- прибули до Польщі після 24 лютого у зв'язку з війною в їхній країні;

- вони залучені до діяльності на благо культури чи мистецтва в Україні.

Положенням передбачено можливість отримання такого фінансування для членів родини українських митців. Однак кожна заявка розглядається індивідуально. У такій ситуації необхідно буде докласти документ, який підтверджує, що ми родина художника.

Як заповнити заявку?

Заявку необхідно заповнити онлайн українською або польською мовою, а форма доступна за посиланням: https://zaiks.org.pl/ukraina/formularz-c4u.

Нас запитають, перш за все, про:

- основні дані, тобто ім'я, прізвище та адреса

- номер PESEL з доданим сканом документа, що підтверджує його відправку

- будь-яку інформацію про мистецькі досягнення

- номер банківського рахунку, на який ми хочемо отримати вказану суму. Це не обов’язково має бути рахунок у польському банку, але в цьому випадку плата за конвертацію валюти сплачується на стороні заявника.

Важливо, що ми можемо подавати заявки на фінансування багато разів, поки не буде вилучено підтримку, надану ZAiKS, або не буде вичерпано всі кошти.

У вас є запитання чи проблеми із заповненням заявки? Ви можете зв’язатися з нами безпосередньо за номером телефону +48 512444686, з 9:00 до 17:00, або написати на адресу olena.zots@zaiks.org.pl.

Якщо ж ви є батьком дитини, яка проявляє таланти в певній галузі, то можете подати заявку на одноразову стипендію в розмірі 10 000 злотих. Кінцевий термін подачі заявок – кінець травня.