Архієпископ Войцєх Поляк у свято Божого Тіла наголосив на тому, що позиція поляків щодо українців є однозначною.
Поляки виражають людяність відносно українців того, що всі ми є люди.

«Ставлення поляків до українців є виразом нашої людяності, того, ким ми є як люди», – сказав в Іновроцлаві примас Польщі архієпископ Войцєх Поляк.

На думку духовного, поляки та і всі люди мають в кожній іншій людині ми повинні «бачити обличчя Христа».

Вчора відбулася меса та процесія вулицями Іновроцлава з нагоди свята Пресвятого Тіла і Крові Господнього.

На думку архієпископа цього року Боже Тіло має особливе значення для поляків.

«Безумовно, це насамперед вираз нашої людяності, того, ким ми є, як люди, небайдужі до чужих страждань. Це, безперечно, випливає з нас, віруючих, з істини, що Христос став людиною і що в кожному ми маємо бачити обличчя Христа – особливо в стражденній людині, яка рятується від страждань та смерті», – сказав він про ставлення поляків до біженців з України, де зараз триває оголошена Росією війна.

Він нагадав, що слова Христа «Я був чужим, і ви мене прийняли» є прямим звертанням до вірних.

«Я вважаю, що таке ставлення також слід розглядати ширше, як вираження нашої людської солідарності. Того, що для людини, яка перебуває в стражданні, якій загрожує смерть, ми відкриваємо свої руки, своє серце, ми йдемо їй на допомогу», – сказав примас Польщі.

Архиєпископ також сказав:

«Наші думки, наші серця мають виражати нашу віру в те, що Він дійсно і справді присутній – сьогодні в цьому місці і в цей час, коли ми святкуємо Євхаристію, коли ми виходимо з Ним на вулиці», – сказав польський архієпископ.