Позаяк війна на Україні триває діти не повинні переставати вдосконалювати свої навички у спорті. Саме для цього Польща створить спортивні секції, щоб діти могли надолужувати втрачений час.

То ж єдине питання, яке повстає - це питання влаштування таких дітей до дитячого садка.
Кожне велике чи то ж маленьке містечко в Польщі має свої осередки сортивних занять.

У кожному великому чи маленькому місті Польщі детальну інформацію про спортивні товариства можна отримати в місцевій ратуші у відділі спорту, – розповідає тренер УЄФА (В) Маріуш Саржала, який тренує юних польських футболістів. – Працівник офісу надасть всю інформацію та контактний номер обраного об’єднання.

Перелік документів, необхідних для влаштування дитини до секції спорту.

Я працюю у Дравсько-Поморській футбольній академії. Для того, щоб діти з України брали участь в іграх ZZPN, вони повинні бути зареєстровані: необхідно заповнити декларацію, яку надає тренер, а також мати номер PESEL. Та навіть якщо дитина ще не має песеля, вона без проблем може тренуватися із командою. Питання лише щодо участі в турнірах.

Тренер, який займатиметься з дітьми докладно розповість про медичні довідки, необхідні перед прийняттям до будь-якої секції.

Якщо дитина-біженець виступатиме на міжнародній спортивній арені, то чию країну представлятиме спортсмен?

Якщо мова про командні види спорту, то тут все просто: ти виступаєш за польський клуб і, відповідно, його і представляєш. А от щодо індивідуальних видів спорту, то для представлення національних кольорів на рівні чемпіонату необхідна згода спортивного товариства конкретної спортивної дисципліни, кожен випадок розглядається індивідуально.

Чи спортивні секції в Польщі платні?

Всі учасники, які тренуються в будь-якій асоціації, мають вносити щомісячну плату. Якщо говорити про футбольну академію Дравсько Поморського, то тут місячна плата наразі становить 60 злотих. Гравці з України наразі звільнені від цього збору.