У вівторок на сайті Центру урядового законодавства опубліковано проєкт розпорядження міністра фінансів про внесення змін до положення про товари та послуги, на які знижена ставка ПДВ, та умови застосування пільгових ставок.

У проєкті зазначено, що застосування ставки 0% продовжено до 31 грудня 2022 року. ПДВ за всі види послуг, які можуть бути необхідними для підтримки потерпілих у цьому конфлікті, наданих вищезазначеним суб’єктам.

Нульова ставка застосовується згідно з розпорядженням Міністра фінансів від 25 березня 2020 року та поширюється на пожертвування всіх видів пільг, які можуть виявитися необхідними для підтримки постраждалих у цьому конфлікті, які вносяться до Урядових стратегічних резервів. Агентство, медичні установи та суб'єкти місцевого самоврядування.

«У зв’язку з тривалим вторгненням Росії на територію України та великою кількістю біженців у нашій країні існує обґрунтована необхідність продовжити цю преференцію», – йдеться в обґрунтуванні.

У ньому було зазначено, що, як і раніше, ставка 0%. ПДВ нараховуватиметься за умови укладення письмової угоди між платником податків та одним із вищезазначених суб’єктів, в якій буде зазначено, що подаровані товари чи послуги будуть пов’язані з наданням допомоги постраждалим від російської агресії проти України.

Регламент має набути чинності 30 червня 2022 року, що, згідно з обґрунтуванням, дозволить продовжити преференції.