Веб-сайт містить інформацію про діяльність Офісу омбудсмена, а також поради та попередження для відвідувачів з України.

Як пояснюється в повідомленні, на українському сайті також розміщено інформацію про допомогу, яка надається клієнтам банківського, капітального та страхового ринків.

Крім того, на запущеному сайті українці знайдуть поради та попередження щодо безпечного використання фінансових продуктів та послуг, доступних у Польщі.

«Фахівці Офісу фінансового омбудсмена інформують про права та обов’язки клієнтів на польському ринку, а також про можливі загрози з боку шахраїв, наприклад, методи фішингу», – йдеться у релізі.

Наголошувалося, що Фінансовий омбудсмен здійснює постійний моніторинг банківського, капітального та страхового ринку щодо продуктів і послуг, які пропонуються біженцям з України. При цьому експерти Фінансового омбудсмена на постійній основі готують поради та попередження українською мовою щодо потенційних загроз для споживачів та злочинної діяльності.

У березні ц.р. фінансовий омбудсмен розпочав спеціальну кампанію під гаслом #RFdlaUkrainy та запустив безкоштовні консультації електронною поштою українською мовою. Клієнти можуть звернутися за допомогою та порадою щодо використання фінансових та страхових продуктів та послуг, доступних на польському ринку.

Також у березні фінансовий омбудсмен звернувся до банків, кредитних установ, страхових компаній та установ, що діють у Польщі, з постулатами передової практики, у зв’язку з напливом біженців з України до нашої країни. У ньому Фінансовий омбудсмен закликає надавати біженцям принаймні базові та безпечні банківські послуги, а також захист від незаконної діяльності, зокрема захист прав споживачів.

Окрім української версії сайту Офісу фінансового омбудсмена, є також англійська та французька версії.