Тому однією з допомог, які надає нам ця країна стане і ніша в медицині. А точніше щеплення для дітей-біженців, які не встигли зробити їх на Україні.

Діти України отримають безкоштовні щеплення від кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, коклюшу, поліомієліту, гепатиту В та проти SARS-CoV-2.

Польські лікарі закликають це робити з огляду на ситуацію в світі.

Мілош Парчевський, консультант з інфекційних захворювань Західнопоморського воєводства, зазначив, що з огляду на те, що календар щеплень України та Польщі трохи відрізняється, тому варто буде уважно слухати лікаря, який консультуватиме вас в цьому питанні.

«В Україні дещо менший відсоток вакцинованих згідно з календарем щеплень. Це означає, що ці люди можуть мати стандартні патогени, від яких ми в Польщі завжди щепимо населення. Наприклад, від краснухи. Варто перевірити, чи дитині робили таке щеплення. До речі, в Україні було більше випадків захворювання на віспу. Декілька років тому в Україні фіксували одиничні випадки дифтерії», - додав Мілош Парчевський.

Навіть не маючи при собі свідоцтва з України, можна отримати необхідне щеплення.

Також Міністерство охорони здоров’я Польщі, повідомляє, що відсоток щеплених українських новонароджених, що прийшли на світ у Польщі після 24 лютого, становить аж 94%.