Наразі понад 2 мільярди злотих виділено місцевим органам влади на допомогу біженцям від війни з України, - повідомив заступник міністра внутрішніх справ та адміністрації, уповноважений у справах біженців війни з України Павло Шефернакер.

– Понад 2 мільярди злотих уже перераховано воєводами місцевим органам влади на допомогу біженцям, – сказав заступник міністра Шефернакер під час парламентських дебатів щодо змін до закону про допомогу громадянам України у зв’язку з вторгненням Росії в Україну.

Водночас він оголосив про зміни до нормативно-правових актів, спрямовані на продовження періоду підтримки – але лише в певних, суворо визначених ситуаціях – понад максимальний період у 120 днів, що застосовувався досі.

- Допомога в розмірі 40 злотих на допомогу польським сім'ям, які допомагають біженцям, буде продовжена в тих випадках, коли об'єктивно люди не можуть почати роботу і цих чотирьох місяців їм замало, щоб стати самостійними, адаптуватися і жити нормальним життям у Польщі, - зазначив депутат. міністр.

[quote author=""]– Найближчим часом положення