– Напад на Україну ми бачили на власні очі, двічі – у 2014 та 2022 роках. Ми не хочемо бачити нападу на країни Балтії, ми не хочемо боротися за оборону Польщі зі зброєю в руках. Тому ми допомагаємо всіма силами, тому ділимося, тому дякую вам за допомогу, розуміння та підтримку, – сказав президент Анджей Дуда під час зустрічі з жителями Олесно (Опольське воєводство).

Він підкреслив, що перерва пов’язана з епідемією Covid-19. Він також зазначив, що президент Республіки Польща досі не обіймав посаду в цьому місті.

Анджей Дуда подякував за все хороше, що поляки показали Україні та українцям. - Я знаю, що іноді це нелегко, я знаю, що це важко, тому що іноді нелегко іноді поділитися тим, що має людина, тим більше це має велику цінність, - сказав він. Він додав, що в Європі є багатші країни, ніж Польща.

Президент підкреслив, що гостинність і щедрість поляків викликають повагу та захоплення не лише в Європі, а й у всьому світі.

У світі таке явище, що, допустивши понад 2 мільйони людей у ​​Польщі, що, пропустивши через нашу країну понад 3, майже 4 мільйони людей, ми не побудували жодного табору біженців, – сказав він.

Він додав, що українців приймали в пансіонатах, приватних будинках та інших місцях.

Анджей Дуда також зазначив, що, допомагаючи Україні у військовій сфері, ми переслідуємо інтереси Польщі. — Російський імперіалізм треба зупинити. Президент Лех Качинський не помилився у 2008 році, коли стояв у Тбілісі з президентами країн Балтії та України, коли сказав, що «сьогодні Грузія, завтра, можливо, Україна, потім, можливо, країни Балтії, а потім, можливо, моя країна – Польща» - — згадував він.

– Напад на Україну ми бачили на власні очі, двічі – у 2014 та 2022 роках. Ми не хочемо бачити нападу на країни Балтії, ми не хочемо боротися за оборону Польщі зі зброєю в руках. Тому ми допомагаємо всіма своїми силами, тому ділимося, і тому я хотів би подякувати вам за вашу допомогу, розуміння та підтримку – сказав президент Анджей Дуда.