Як повідомляє Watch, це переважно жінки та діти.

За минулу добу до Польщі прибуло 20,8 тис. біженців з України, - повідомили у прикордонній нацштабі у понеділок, 6 червня вранці. Сьогодні до 7.00 кордон перетнули 6,5 тисячі людей

Це означає, що з початку війни до Польщі мігрували 3859 мільйонів людей, які рятувалися від війни.

За останню добу з Польщі в Україну виїхали 26,9 тис. людей. Це означає, що з початку війни в країну повернулося 1,876 млн українців.

За даними ООН, загалом з 24 лютого Україну покинули понад 6,98 мільйона людей.

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців прогнозує, що найближчим часом на території Європейського Союзу перебуватиме до 7 мільйонів людей з України, переважно жінок та дітей.

Як зазначила в інтерв’ю з економікою експерт з імміграційної політики д-р Клаудія Голембіовська, громадянське суспільство в Польщі не впорається з гуманітарною кризою самостійно, воно не зможе керувати цим процесом без системної підтримки та фінансування.

– Через ризик високого міграційного тиску, управління цією кризою потребує багаторівневої прихильності не лише на національному рівні, а й на рівні ЄС. Польща не має досвіду врегулювання великих міграційних криз чи просто напливу іммігрантів. І важко порахувати – попри найщиріші наміри поляків – що вона зможе впоратися з цим самостійно, – розповідає 300 Економіка.