З 4 червня донор зможе вибрати нужденну сім’ю, для якої підготує допомогу.

– Тетяна, до якої я відвідувала як волонтер «Пакунок солідарності», юрист, розповіла, що її життя з прекрасного будинку було замкнене в одну сітку з фольги, яку вона справді вихопила, коли почалося бомбардування її міста, – розповіла Йоанна Садзік в «Так, є» на TVN24, президент Асоціації «Весна».

4 червня на сайті www.szlachetnapaczka.pl з’являться історії біженців, серед яких можна буде обрати сім’ю та підготувати для них пакет, що відповідає індивідуальним потребам.

– Ми продовжуємо відвідувати ці сім’ї, тому з 4 по 25 червня на нашому сайті з’являться нові сім’ї, – розповіла Йоанна Садзік, президент Асоціації «Весна», організатор Noble та Solidarna Paczka, у п’ятницю в «Tak jest» на TVN24.

Під час вихідних чудес 25 та 26 червня Пакунок солідарності піде до нужденних.

«Тетяна сказала, що її життя замкнене в одній сітці»

Садзіка запитали, звідки організатори знають, кому допомогти. Вона розповіла історію одного з людей, які втекли з України після російського вторгнення. – Тетяна, до якої я був волонтером «Пакунку солідарності», юристом, розповіла, що її життя з красивого будинку закрито в одну сітку з фольги, яку вона справді вихопила, коли почалося бомбардування її міста. Вона втекла з трьома дітьми. Живе у Кракові. Вона дуже смілива і може це зробити. Але найбільше йому потрібна інша людина. Вона мусить знати, що вона тут не в милості, сказала вона.

– Таких, як Тетяна, ми знаходимо через інші громадські організації. Ми самі керували пунктом розміщення і допомогли багатьом тисячам, переважно жінкам з дітьми, - додала вона.

– Ми знаємо, що в Польщі є близько двох мільйонів людей, які вирішили залишитися тут з різних причин, тому що мова простіша, вона близька, і вони хочуть повернутися, тому що в основному дівчата залишили своїх чоловіків і синів, які борються і хочуть бути ближче, – сказав Садзік.