Автори списку оцінили, серед іншого, візити представників польської влади в Україну, діяльність на міжнародній політичній арені та фінансова підтримка Києва.

Журнал проаналізував дії багатьох країн і на основі 11 критеріїв склав рейтинг, який показує, які країни найбільше залучені до допомоги. Враховувалися: голосування на Генасамблеї ООН щодо вимоги виведення російських військ з території України, визнання дій Росії проти України геноцидом, депортацією російських дипломатів, введення Росії до країни за списком «ворожих країн», участь у конференції в базі даних Ramstein у Німеччині щодо підтримки України, розміру фінансової допомоги, наданої Україні в абсолютних розмірах та у відсотках до ВВП країни, візити високопоставлених державних службовців до України між 24 лютого та 30 травня та протидія введенню санкцій проти Росії.

Відповідно до створеного таким чином рейтингу, 40 країн помітно допомагають Україні протистояти російській агресії – одні надають зброю, інші вводять антиросійські санкції, треті допомагають фінансово чи висилають російських дипломатів. Також бралося до уваги ставлення уряду тієї чи іншої країни, не завжди тотожне думці громадян. Як приклад «Форбс» наводить Грузію, де влада, попри багатотисячним демонстраціям підтримки України, не вживає жодних заходів проти Росії.

Можна отримати максимум 100 балів. Країни, які набрали понад 40 балів, були визнані дружніми до України.

Перше місце посіла Польща з 97 балами. Це включало: голосування в ООН за виведення російських військ, введення санкцій проти Росії, закриття повітряного простору для російських літаків, участь у конференції Рамштайн, внесення Росії до списку ворожих країн, вислання 45 російських дипломатів, надання допомоги 3, 1 млрд доларів США (0,46% ВВП) і те, що і президент, і прем’єр-міністр Польщі відвідали Україну.

Другими були США (96 очок), а Естонія (95) замкнула п'єдестал. У десятку також увійшли: Латвія (94), Канада (88), Литва 88), Велика Британія (88), Словаччина (82), Чехія (81) та Португалія, яка закрила десятку, набравши 78 очок.