Видання Rzeczpospolita повідомило, що зарплати цим працівникам будуть змушені підняти, що спровокує ріст цін на харчові продукти.

За невеликий проміжок часу на сайті OLX Praca з'явилося понад 53 тисячі вакансій такого типу. Це фактично на 165 більше ніж торік.

Незважаючи, що цього року до Польщі через війну прибуло понад 3,6 млн українців, проте це ніяк не вплинуло на попит роботи в цій сфері.

Причин чому вони не влаштовуються на такого виду роботу є безліч. По перше, це незнання мови, а по друге, майже всі біженці оселяються у великих містах, де зовсім інші види робіт.

Дані, які подало міністерство родини та суспільної політики Польщі, говорять про те, що працевлаштуватися вдалося вже 175 тисячам вимушених переселенців з України. Закон про тимчасовий захист відкрив їм вільний доступ до ринку праці. І тільки невелика кількість із них зголосилася працювати в сільському господарстві.

Зараз за збір полуниць платять по 20-23 злотих за годину, хоча навіть такі заробітні плати не компенсують попит на роботу у сфері сільського господарства.