Польща дуже перейнялася проблемами українців. Вони вирішили усіляко підтримувати наших громадян, які були змушені тікати від війни.

Варшава прийняла рішення в Консульському відділі Посольства України в Польщі відкрити Буккросингову шафу з українськими дитячими книгами.

Дітям потрібна окрім прихистку ще й психологічна допомога.

На своїй сторінці у Фейсбуці Посольство України в Польщі запрошує бажаючих взяти активну участь у буккросинговій ініціативі.

«Вітаємо юних громадян України, які перебувають у Польщі, з Днем дитини! І запрошуємо до Консульського відділу Посольства України, що на вул. Мальчевського 17 у Варшаві, де у залі прийому громадян на юних читачів, які прибули до Польщі, рятуючись від війни, чекає Буккросингова шафа з українськими дитячими книгами. Приходьте, обирайте книгу, забирайте і читайте українською», – йдеться у повідомленні.

Українська громада і буккросингова ініціатива також можуть взяти участь у цій акції, спрямованій на допомогу дітям-біженцям.

«Поповнюймо разом українськими дитячими книгами буккросингову шафу для дітей, чиї улюблені книжки залишилися там, де їх читали до війни», – наголошують в українському дипломатичному представництві в РП.