На сайті кампанії зазначено, що в період з 1 червня, біженці з України матимуть право на безкоштовний проїзд лише потягами на маршрутах з Хелма, Дорогуська, Любліна, Грубешова, Перемишля, Загужа, Ярослава та Жешува або до цих міст.

Щодо інших правил, то вони лишаються незмінними:

1) Безкоштовний проїзд лише потягами ТLK та IC і лише у вагонах 2-го класу. При бажанні їхати вагонами першого класу, потрібно буде доплатити різницю між вартістю квитків для цих класів.

2) Щоб безкоштовно їхати потягами з/до вищевказаних міст треба взяти безкоштовний квиток у касі чи в кондуктора в потязі.

3) При безкоштовному проїзді треба пред'явити закордонний паспорт зі штампом про дату перетину кордону або внутрішній український паспорт, водійське посвідчення, студентський квиток.
Однак у випадку такого іншого документу доведеться ще й надати підтвердження про отримання номера PESEL з поміткою UKR або пред'явити квиток (паперовий або в смартфоні) на потяг з України до Польщі (з іменем та прізвищем пасажира).

4) Безкоштовно їздити потягами польської залізниці можуть тільки окремі категорії біженців з України: жінки, діти до 18 років, чоловіки та жінки з інвалідністю незалежно від віку та всі особи старше 60 років.

Нагадаємо, що компанія PKP Intercity має безкоштовну “гарячу лінію” українською мовою 800 033 022 або +48 22 473 00 86.