Два місяці вони наполегливо тренувалися. Шість днів на тиждень для тренувань. Наступної неділі 150 дітей з України зустрінуться на Марсових полях у Вроцлаві, щоб відсвяткувати завершення спортивних тренувань, організованих Фондом Droga do Sport під гаслом «Нове життя. Той самий спорт».

Учасники – діти, які з родинами втекли перед війною в Україні. Наша програма дала їм можливість займатися тими видами спорту, які вони раніше тренували у своїй країні, а згодом у них відібрала війна, - каже Кшиштоф Копертинський, президент Фонду Droga do Sportu.

Гравці віком від 6 до 15 тренувалися футболом, волейболом, баскетболом та легкою атлетикою під наглядом польських тренерів та українських студентів AWF. Для бажаючих також були організовані майстер-класи з польської мови.

Безкоштовні спортивні заходи стали можливими завдяки фінансовій підтримці іноземних спонсорів, зокрема голландського фонду Euro-Sportring, який організовує юнацькі футбольні турніри по всій Європі, та організацій з Португалії, Данії, Швеції та США.

Кульмінацією зусиль учасників нашої програми стане недільний пікнік. Усі отримають пам’ятні медалі, а також візьмуть участь у спортивних змаганнях із призами, – каже Кшиштоф Копертинський.

У програмі пікніка – виступи Павла Скори, який представить футбольний фрістайл, акробатичні шоу, а також спортивні змагання – удар по воротах, пробивання м’яча через сітку, кидок у ціль чи смуга перешкод.

У гастрономічній зоні також будуть смаколики.

Пікнік розпочнеться об 11.00 на Марсових полях за адресою вул. Міцкевича 58 і триватиме до 15.00. Церемонія нагородження розпочнеться о 13.45.