Схіпхол є третім за величиною аеропортом у світі за кількістю пасажирських перевезень. Він був майже паралізований страйками та нестачею кадрів.

Протягом кількох днів пасажири в Амстердамі відчувають довгі черги перед охоронними воротами, скасовані рейси та повсюдний хаос.

Через обмеження пропускної спроможності аеропорту в Амстердамі скасовано окремі рейси, повідомили у прес-службі польських авіаліній LOT.

Як зазначається, йдеться про липневі рейси 3-4, 12-13, 28, 29 і 31 дні, а також рейси серпня 1, 4, 15-16, 22, 25, 27-29.

У цьогорічний літній сезон LOT літає з Варшави до Амстердама (і з Амстердама до Варшави) тричі на день; в кожен із зазначених днів перевізник скасував один рейс.

LOT запевнив, що «перевіряє, що відбувається в європейських аеропортах». «Ситуація динамічна», - підкреслив.

Хаос в аеропортах Європи. Оператори скасовують з'єднання
Хаос в європейських аеропортах триває вже кілька днів. Через хаос в аеропорту Амстердама авіакомпанія Transavia цього тижня оголосила, що скасовує 240 літніх рейсів з цього аеропорту. Раніше перевізник Easyjet вирішив зробити подібний крок.

Головною проблемою аеропорту Амстердама є дефіцит персоналу. Багато працівників, звільнених під час пандемії COVID-19, знайшли роботу в інших секторах і не повернулися на попередню роботу. Крім того, ситуацію ускладнює курортний сезон, в який традиційно пасажиропотік вищий.

Протести співробітників також відчувають пасажири та авіакомпанії в аеропортах, зокрема в Бельгії, Великобританії, Іспанії. Німецька авіакомпанія Lufthansa оголосила, що в липні вилучить зі свого графіка 900 рейсів з Мюнхена та Франкфурта-на-Майні.

Акціонерами PLL LOT є Державне казначейство (69,3% акцій) та Польська авіаційна група (30,7% акцій).