Його учасники подякували за допомогу, дружбу та підтримку, надану Україні та українським біженцям під час війни, розв’язаної Росією.

«Це громадська ініціатива українців, яку підтримує Посольство, яка має на меті висловити вдячність, а також проявити дружбу та доброзичливість, а також декларацію про готовність працювати разом, розвивати та будувати наше спільне майбутнє в ЄС – наголосив посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Учасники пройшлися вулицями біля Сейму Республіки Польщі, Президентського палацу та вийшли на Замкову площу з прапорами України та Польщі, а також плакатами з написами польською мовою «Дякую, друзі!».

На Замковій площі організатори закликали всіх взяти участь у двох акціях: написати маркером побажання на великому українському прапорі та залишити відбитки пальців на плакаті з двома сердечками – синім і жовтим та біло-червоним, що символізує українсько-польську дружбу.

Увечері в центрі Варшави відбувся концерт з українськими артистами. Розважали публіку Марія Бурмака, TVORCHI, польський гурт Poparzeni Kawą Trzy та інші. Посол України Андрій Дещиця запропонував нагородити Польщу Нобелівською премією миру за внесок у підтримку українців та досягнення миру в нашій державі.

Організаторами акції та концерту у Варшаві виступили: Euromajdan-Warszawa, Fundacja Uniters та «Nasz Choice». Проєкт проходив під патронатом Посла України в Польщі Андрія Дещиці.